ICT & digitaal leren

Het basisonderwijs verandert en daar spelen nieuwe media een steeds belangrijker rol in. Vanaf het moment dat het digibord zijn intrede deed is ICT in het onderwijs een veel besproken onderwerp en is het begrip digitaal leren niet meer weg te denken. De Rolf groep volgt de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe, interactieve media op de voet. Wij adviseren scholen en integrale kindcentra over nieuwe toepassingen op het gebied van ICT & digitaal leren. Bekijk hier onze brochure 'Haal meer uit digitaal' (pdf).Blended learning

ICT in het onderwijs en nieuwe media zijn onmisbaar om het rendement in het onderwijs te verhogen. Steeds meer scholen zijn bezig om nieuwe media in de klas te combineren met de fysieke leermiddelen: blended learning. Deze mix van leren met en zonder ICT is de komende jaren speerpunt binnen veel scholen. Maak gebruik van onze ICT scan om inzicht te krijgen in eventuele hiaten die er nog zijn op uw school. Naast de bekende digitale presentatiemiddelen zoals digitale schoolborden en touchscreens bieden we diverse interactieve producten zoals interactieve stemsystemen, i-blocks en digitale instructiemiddelen waarbij leerlingen zelfstandig met deze moderne leermiddelen aan de slag kunnen. De Rolf groep biedt u o.a. alle grote merken en types digiborden en touchscreens, compleet geïnstalleerd door vakkundige monteurs. Bekijk hier het filmpje van onze deelname aan het Nationaal Congres van OinO-Advies en ontdek meer over ons aanbod voor het ontwikkelen van 21st century skills.

Altijd en overal kunnen leren
De Rolf groep biedt aan basisscholen de dynamisch meegroeiende online werk- en leeromgeving QL-Online, hiermee kunnen leerlingen altijd en overal leren: op school, onderweg en thuis.

Basispoort: één inlog voor digitaal lesmateriaal
Eén directe toegang tot al het online lesmateriaal bij u op school? Basispoort maakt het mogelijk. Je hoeft nu nog maar één keer in te loggen om toegang te krijgen tot alle softwareapplicaties van educatieve uitgeverijen en schoolleveranciers. Als school kun je gratis gebruik maken van deze Single Sign On-toegang (SSO). Voor meer informatie: http://www.basispoort.nl/. Voor alle documenten over het gebruik van Basispoort en een overzicht van de veelgestelde vragen ga je naar help.basispoort.nl. De centrale helpdesk Basispoort is bereikbaar op: T 073 628 7557. 

Professionalisering medewerkers
Ook voor het onderwerp digitaal leren bieden wij scholingsmogelijkheden ter verbetering van de kwaliteit van onderwijs.

Welke training kies je?
Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod aan actuele trainingen en workshops.
• Didactisch gebruik van het digibord
• Functioneel gebruik van het digibord
• Touchscreen/digibord voor het Jonge Kind
• Inspiratiesessies digibord
• Startbijeenkomst tablet
• Drieluik tablet gebruik
• Inspiratiesessie de tablet in het onderwijs
• Kleuters en tablets
• Augmented Reality
• Google Earth in de klas
• ICT-Coach
• Sociale Media in het onderwijs


Naar de vorige pagina