Er is in Nederland geen school meer te vinden waar geen computers zijn. Veel gegevens staan nu nog op lokale servers, soms is het al heel gewoon dat ook jouw school in ‘the cloud’ werkt. Onze experts bieden een professionele oplossing voor de inrichting, het beheer en het onderhoud van uw schoolnetwerk. 

Netwerkoplossingen
De Rolf groep biedt een professionele oplossing voor de inrichting, het beheer en het onderhoud van uw schoolnetwerk. Onze netwerkoplossing bestaat uit: 
  • Proactief beheer;
  • Beproefde oplossingen op technologisch gebied;
  • Ondersteuning door onze afdeling Infodesk & Support;
  • De eigen School Service Dienst komt bij jou op locatie;
  • Je beschikt buiten het schoolgebouw over veilige dataopslag met de remote back-up-oplossing;
  • Advies op maat over beveiligd internet, telefonie en bekabeling;
  • Vanaf elke locatie heb je 24 uur per dag toegang tot het schoolnetwerk.

De Rolf groep verzorgt managementrapportages op school- en bestuursniveau. Deze rapportages zijn gekoppeld aan het afgesloten SLA. De standaard oplossing kan uitgebreid worden met o.a. de Verrekijker, het Contentfilter, VPN Verbinding en de Afstandsbediening groen (thuiswerkplek).

Draadloos netwerk WiFi Aerohive
Ken je onze oplossing al voor een stabiel en snel draadloos netwerk met hoogwaardige access points? Hiermee maak je probleemloos gebruik van laptops, tablets en smartphones op je locatie. Wij leveren WiFi van het merk Aerohive. Dankzij de slimme en betrouwbare techniek hoef je met Aerohive niet te investeren in een dure controller. Alle functionaliteit is namelijk in het access point ingebouwd. En via het gastnetwerk kan ook eigen meegenomen apparatuur gebruik maken van het internet, zonder enig beveiligingsrisico voor jouw schoolnetwerk. 

Ontdek de voordelen:
•  Optimale connectie door gebruik van de nieuwste technieken
•  Verschillende Aerohive access points kunnen naast elkaar in het netwerk worden geplaatst 
•  Gebruikmaking van geavanceerde software om nauwkeurig de plaats van access point te bepalen 
•  Beheer op locatie en op afstand
•  Onze Infodesk voor support door certificeerde Aerohive medewerkers. 


Veilig beheer van tablets

Ook voor een goed en veilig beheer van tablets en andere mobiele apparaten in de school ben je bij ons aan het juiste adres. Ons WiFi aanbod met Aerohive is goed te combineren met de MDM software van ZuluDesk. Deze MDM oplossing is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op scholen. Hiermee kunnen tablets beheerd worden door zowel leerkrachten als ICT-afdelingen. Ook het in- en uitschakelen van functionaliteit behoort tot de mogelijkheden. Lees meer over ZuluDesk of bekijk al onze producten op het gebied van ICT & digitaal leren in onze webshop.

Digiwacht
De ICT-coordinator heeft een belangrijke rol in de school. Maar vaak ontbreekt het door de andere taken (onderwijs geven!) aan tijd of aan de juiste kennis om ICT-zaken goed te “regelen”. Zoals “even” een nieuwe computer of digitaal schoolbord installeren, een aantal gegevens invoeren of een probleem met de scanner of printer oplossen. In dit soort gevallen kan je school gebruik maken van onze Digitale Wegenwacht: de Digiwacht.

De Digiwacht kan alle voorkomende ICT-werkzaamheden leveren die buiten het reguliere contract vallen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Infodesk & Support.Naar de vorige pagina