Alles onder controle? Tablets beheren in de klas met Jamf School

Je ziet steeds meer scholen waar de leerlingen zelf werken met tablets. Leuk voor de leerlingen natuurlijk, maar hoe zorg je er als leerkracht voor dat zij niet worden afgeleid door het maken van foto’s, chatten of filmpjes? Jamf School is een Mobile Device Management (MDM) applicatie die het mogelijk maakt om de iPads in je klas te beheren.

Wat kun je met Jamf school?
Als leraar gebruik je Jamf School om leerstof uit te delen, informatie te delen, leerlingen te volgen en heb je controle over welke app zij wel of niet kunnen gebruiken. Zo geef je je leerlingen meer zelfstandigheid binnen door jou bepaalde kaders. Bekijk de animatievideo om te ontdekken hoe Jamf School jou kan ondersteunen: 

 

De mogelijkheden van Jamf School op een rijtje

Leerkrachten kunnen zelf eenvoudig:
  • de functies van de iPad beperken als deze niet gewenst zijn voor leerlingen (camera, AppStore, iMessage)
  • de internetbrowser Safari voor leerlingen beperken tot alleen het gebruik van geselecteerde websites
  • het gebruik van de iPad beperken tot één of enkele apps
  • apps toevoegen op één iPad of op tientallen iPads tegelijk
 Kortom: geen moeilijke instellingen, wel betrouwbaar en efficiënt

Handige app voor ICT’er en leerkracht
Jamf School bestaat uit het Management System en de Teacher App. Het Management Systeem is voor de (bovenschools) ICT’er. Hierin beheert hij of zij de algemene instellingen en kunnen gebruikers toegevoegd worden. De leerkracht gebruikt de Teacher App. Daarin wijzig je instellingen voor individuele leerlingen of voor de hele groep. 
De app heeft vele functies zoals het invoeren van restricties voor het bezoeken van webpagina’s, het gebruik van bepaalde apps, camera, iMessage en Safari. Bekijk hier meer informatie over de mogelijkheden van Jamf School. 


Licenties en ondersteuning
Vanaf € 5,- (excl. btw) per jaar, per iPad heb je al een licentie voor Jamf School. Ook kunnen wij je ondersteunen bij de installatie en volledig ontzorgen bij de ingebruikname. Je kunt er voor kiezen om het gehele beheer uit handen te geven. Onze afdeling Infodesk & Support staat hierbij voor je klaar. Zou je graag advies willen over de onderwijskundige inzet van iPad, dan kun je terecht bij O&O-Advies, onderdeel van de Rolf groep, voor een praktische training.


Erkende onderscheiding
Jamf School is winnaar van de IPON Awards 2016. De IPON Awards zijn in het leven geroepen om het bedrijfsleven te stimuleren om producten te vernieuwen en te verbeteren. Vrijwel eenduidig heeft de jury Jamf School uitgeroepen als winnaar van de categorie Organisatie van het leren: “De jury waardeert de laagdrempeligheid van Jamf School. Bovendien is het een product dat sterk aansluit bij de behoeften van de markt.” Lees hier het juryrapport en bekijk de video van de uitreiking >>

Naar de vorige pagina