Alles voor kinderopvang

Als producent en leverancier van een breed assortiment spel- en ontwikkelingsmaterialen, meubilair en ICT-producten en -diensten voor kinderopvangorganisaties, levert de Rolf groep al jaren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het jonge kind.

Spelen is leren
Bij de Rolf groep vinden we het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te helpen bij hun ontwikkeling, om hen zo de beste kansen te bieden op een goede toekomst. ‘Spelen is leren’ is niet alleen ons motto, maar betekent meer. Kinderen leren vanaf het moment dat ze geboren worden. Wij zijn ervan overtuigd dat de professionele kinderopvang een waardevolle rol speelt in de stimulering van de ontwikkeling van jonge kinderen. De inrichting van de ruimtes waar pedagogisch medewerkers en kinderen werken en spelen heeft hier grote invloed op. Jouw kinderopvangorganisatie moet aantrekkelijk zijn voor kinderen en voor hun ouders.

De Rolf groep biedt je:

  • Complete inrichting op maat met meubilair voor binnen en buiten. Afgestemd op de specifieke wensen en eisen van kinderopvangorganisaties.
  • In Nederland ontwikkeld en geproduceerd innovatief Rolf spel- en ontwikkelingsmaterialen.
  • Pedagogisch en didactisch inkoopadvies op basis van de beproefde scansystematiek voor o.a. kinderbedden & boxen, speelplaats en een verantwoord speelgoedplan.
  • Een compleet en uitgebreid assortiment van de beste materialen, van leveranciers over de hele wereld.


Meer doen met minder budget

De professionele kinderopvang ondervindt de gevolgen van ingrijpende overheidsbezuinigingen. Financiële problemen en vraaguitval treffen zowel kleine als grote kinderopvangorganisaties. Kostenbeheersing is cruciaal en het is eens te meer belangrijk om de toegevoegde waarde van de professionele kinderopvang zichtbaar te maken. Maar hoe doe je dat met minder budget? De Rolf groep biedt oplossingen die uw organisatie optimaal rendement opleveren.

Maak het verschil met Spelenderwijs 
Eens te meer is het in deze tijd belangrijk om het onderscheidend vermogen van jouw kinderopvangorganisatie zichtbaar te maken. In samenwerking met experts uit de kinderopvang, introduceert de Rolf groep een compleet programma genaamd Spelenderwijs ©.

Dit programma staat garant voor een eigentijdse aanpak bij de inrichting van de speelleeromgeving. Kostenbesparing en kwaliteitsbewaking gaan daarbij hand in hand en zorgen voor een optimaal ingerichte en uitdagende, rijke speelleeromgeving. Onderdeel van Spelenderwijs © is ook de methodiek Speelklaar ©, exclusief ontwikkeld door Betsy van der Grift (kinderopvangadviseur en auteur van het boek ‘Kinderkoppie’). De methodiek voorziet in trainingen, e-learning, instructiefilms en inspiratieboeken. Lees meer en ontdek wat het programma voor jou in de praktijk kan betekenen.

Inrichtingsoplossingen voor binnen & buiten
Naast het bieden van een goed pedagogisch klimaat en moderne speelleermaterialen, is een eigentijdse inrichting van de speel, leer- en werkomgeving binnen je organisatie van groot belang. Ons ruime assortiment aan meubilair maakt het mogelijk om te kiezen voor de kwaliteit die je op dat moment verlangt én die past bij je budget. Wij helpen je om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimtes. Wij denken met je mee om jouw kinderopvangorganisatie een eigen gezicht te geven. Dit vergt veel flexibiliteit en creativiteit. En uiteraard wil je ook een goede en ergonomisch verantwoorde werkplek bieden aan je medewerkers. Kwaliteit en veiligheid staan hierbij centraal. Al het meubilair voldoet dan ook aan de meest actuele veiligheidseisen. 

Vanaf 1 november 2014 is ons aanbod verbreed door de exclusieve samenwerking met EromesMarko, producent en leverancier van inrichtingen voor leer- en werkomgevingen. Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen wij je optimaal voorzien in inrichtingsoplossingen, gebaseerd op een pedagogische didactische visie, voor de opvang van en het onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Met de combinatie van de jarenlange ervaring van beide bedrijven op het gebied van de inrichting van speel-, leer- en werkruimtes voor ieder type onderwijs en kinderopvang, worden nu krachten, kennis en expertise gebundeld.

De Rolf groep voert een eigen meubilairlijn om tegemoet te komen aan specifieke wensen op het gebied van de inrichting van slaapruimten, speel- en verzorgingsruimten. Bij de oplevering van kinderopvangruimtes zorgt de eigen, deskundige montagedienst voor de vereiste installatie. Voor de inrichting van de buitenruimte bieden wij jein samenwerking met onze partner Velopa-Omniplay een breed en uitdagend assortiment, afgestemd op actuele thema’s zoals bijvoorbeeld ‘natuurlijk spelen’. Voor meer informatie over onze inrichtingsoplossingen en meubilair, lees de informatiebrochure.

Met behulp van de expertise van kinderopvangorganisaties zelf, werken wij continue aan alternatieve inrichtingsoplossingen die nieuwe pedagogische inzichten combineren met huidige wet- en regelgeving. Bekijk hier een recent voorbeeld (pdf) (hoog & laagzittafel). Met de inrichting van je kinderopvang- of BSO-locatie wil je een sfeer creëren waarbij kinderen zich prettig voelen en die tegelijkertijd een professionele indruk achterlaat. Bekijk hier hoe we de trends binnen de kinderopvang voor je hebben vertaald naar de drie bijzondere inrichtingsstijlen: PuurVier het leven en Look & Feel. Ontdek ook wat ‘Snoezelen’, het aanbieden van rustgevende activiteiten in een sfeervolle omgeving, voor jouw inrichting en groep kan betekenen.

Bed&box check en services
Wij hebben de scansystematiek ‘bed&box check’ ontwikkeld voor het beoordelen van het aanbod aan bedden en boxen op uw kinderdagverblijf, in relatie tot de vernieuwde veiligheidseisen. Onze accountmanagers komen bij je langs voor de inventarisatie en met de uitkomsten van de scan heb je direct inzicht in of jouw bedden en boxen voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen. Naast een uitgebreide lijn aan aantrekkelijk geprijsde bedden en boxen die voldoen aan de actuele veiligheidseisen, kunnen wij je op dit gebied verschillende kostenbesparende services aanbieden:

  • Upgrade-service
  • Verhuisservice
  • Demonteer- en afvoerservice
  • Onderhoudscontract

Lees hier meer over de bed&box check en de bijbehorende services.

Speelplaatsscan
 
Hoe richten wij onze beschikbare buitenruimte het meest effectief in? In hoeverre kunnen onze buitenspeelplekken een bijdrage leveren aan de profilering van onze kinderopvangorganisatie? Wie kan ons inspireren om tot een zo ideaal mogelijke speelomgeving voor het kind te komen? Bij de Rolf groep helpen wij je graag met de inrichting van debuitenruimte. Centraal hierbij staat dat kinderen worden gestimuleerd om te ontdekken, te fietsen, te sporten en te spelen in een veilige en uitdagende buitenruimte.

Voor een inventarisatie van al het aanwezige buitenspeelmateriaal op je speelplaats heeft de Rolf groep een doordachte speelplaatsscan ontwikkeld. Met behulp van classificaties beoordelen onze accountmanagers al het aanwezige materiaal, zoals het rijdend materiaal, de zandbakmaterialen en de speeltoestellen op je speelplaats en ontvang je de noodzakelijke informatie voor een optimaal afgestemd aanbod. Speciaal voor al het rijdend materiaal bieden wij je de onderhoudsservice. Hierbij beoordelen we de huidige staat van al jouw rijdende materialen en indien nodig voeren wij direct ter plekke kleine reparaties voor je uit. Veiligheid verzekerd!

Wat is de status van jullie speeltoestellen? Voldoen deze nog wel aan de regels van het Warenwetbesluit op attractie- en speeltoestellen? Dit kun je vaststellen door gebruik te maken van de speeltoestelleninspectie van de Rolf groep. Hierbij wordt de inspectie uitgevoerd door een gecertificeerde register SVS-inspecteur**.

Advies
Of je nu werkt aan een uitbreiding van de bestaande inrichting of aan kwaliteitsverbetering van de benodigde spel- en ontwikkelingsmaterialen binnen jouw kinderopvangorganisatie, onze accountmanagers beschikken over de benodigde vakkennis en helpen je graag. Zij kennen de actuele wet- en regelgeving, denken graag met je mee en geven je een professioneel advies. Kortom, wij helpen je graag met alles wat je nodig heeft voor een goede kinderopvang. Een plek waar ouders met een gerust hart hun kinderen brengen en waar met plezier gespeeld, geleerd en gewerkt wordt.