Over Koks Gesto Caribbeans Over de Rolf groep
Winkelwagen
0 artikel(en)totaal incl. btw
€ 0,00
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Welkom

ICT vakantiecheck

maandag 19 juni 2017

De zomervakantie staat voor de deur. Vaak nog een drukke periode, omdat er veel geregeld moet worden voor het nieuwe schooljaar. Zo ook rondom alle ICT-zaken op school. Bekijk snel onze tips en ontdek of jouw locatie al vakantieproof is. Om je een handje te helpen bij de voorbereidingen, hebben we een aantal tips voor je verzameld. Zorg voor een goede start van het nieuwe schooljaar en check onze 10 ICT-tips.


Vóór de zomervakantie:

Tip 1: Devices nummeren
Nummer alle laptops, computers en digiborden op jouw locatie(s), zodat ze met elkaar corresponderen. Als je de devices na de vakantie weer terugplaatst, weet je precies welke computer of laptop bij welk digibord hoort.

Tip 2: Kabels en aansluitpunten labelen
Label alle kabels en aansluitpunten van de digiborden. Op deze manier is het gelijk duidelijk welke kabel bij welk aansluitpunt hoort. Ook is het handig om de kabels zo veel mogelijk in de buurt van het bord te houden.

Tip 3: Foto’s maken van aansluitingen
Maak foto’s van de verschillende aansluitingen (bekabeling), zodat je bij de start van het nieuwe schooljaar gelijk weet hoe alles aangesloten moet worden. 

Tip 4: Server aan laten staan
Heb je een storing in de vakantie? Wij zijn in de zomervakantie bereikbaar. Op werkdagen kan je onze Infodesk  tussen 08:00 – 17:00 uur bereiken op telefoonnummer: 088 410 1020 optie 1 en e-mail: infodesk@derolfgroep.nl. Of maak eenvoudig een melding aan in TOPdesk. Let op: mochten wij in de schoolvakantie werkzaamheden moeten uitvoeren op jouw school, is het noodzakelijk dat de server aanstaat. Zet je server niet uit in de vakantie!

Tip 5: Wijzigingen directie-accounts
Zijn er wijzigingen in de samenstelling van de directie? Geef deze informatie op tijd via TOPdesk aan ons door zodat we deze verwerken kunnen. Houd er rekening mee dat directie-accounts alleen door een huidig bestuurs- of directielid aangevraagd kunnen worden en dat hierbij een handtekening nodig is.

Tip 6: Aanvragen nieuwe e-mailaccounts
Zijn er nieuwe medewerkers die na de zomervakantie in dienst treden? Geef dit voor de vakantie via TOPdesk aan ons door, dan maken wij alvast nieuwe e-mailaccounts voor je aan. Let op! Bij Office 365 mailaccounts wordt een tijdelijk wachtwoord aangemaakt dat slechts 7 dagen geldig is. Het is noodzakelijk om binnen deze termijn in te loggen op het nieuwe account.

Tip 7: Mutaties in TOPdesk
Wil je mutaties aanbrengen binnen TOPdesk, zoals aangepaste adresgegevens, nieuwe contactpersonen of andere wijzigingen? Geef deze informatie voor de vakantie via een TOPdesk melding aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat je het nieuwe schooljaar gelijk met de juiste gegevens van start gaat.

Ná de zomervakantie:

Tip 8: Aanvraag Genworkspakketten
Ga je komend schooljaar andere server gerelateerde software gebruiken (m.u.v. online software)? Vraag dan minimaal een week voor aanvang van het nieuwe schooljaar de Genworkspakketten aan via TOPdesk (Genworksaanvraag). Zo ga je zorgeloos van start in het nieuwe schooljaar.

Tip 9: Controleer of alles werkt
Check na de vakantie of de server nog aanstaat. Controleer vervolgens of de werkstations opstarten en of je kunt inloggen. Probeer gelijk ook het internet op alle werkstations uit. Is er aan één of meerdere werkstations een digibord gekoppeld? Vergeet dan niet om deze ook te testen.

Tip 10: Wachttijden voorkomen
Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangen wij meer helpdeskvragen dan anders. Heel graag willen we lange wachttijden aan de telefoon voorkomen. Om je snel te kunnen helpen, vragen we je om je storing online te melden via TOPdesk. Of nog slimmer, geef de storingen die je hebt nu al door en wacht niet tot na de zomervakantie. 

Do not delete this link
Do not delete this link Do not delete this link